Menu

Activiteiten

Bij alpacaboerderij In de Hei hoef je je nooit te vervelen. Dat mag natuurlijk wel, wij noemen het dan ontspannen. We bieden allerlei activiteiten aan waarmee je nog meer uit je verblijf haalt. Je kunt bij ons verschillende arrangementen samen stellen. Een combiatie van lekker eten en iets actiefs ondernemen. Dat kan van sportief tot creatief. Als je de natuur hebt gezien en even de rust op wil zoeken dan kan dat ook bij ons. Op Stal kun je even helemaal niets doen en genieten van een drankje met iets lekkers erbij of op het terras als het goed weer is.

Alpaca wandeling

Onthaast je door te wandelen met de schattigste alpaca’s van Brabant. Na een korte introductie neemt de begeleider je mee op pad. Met twee of drie personen per alpaca maak je een tocht van anderhalf. Onderweg krijg je uitleg over de alpaca’s en hun bijzondere wol. Deze tocht is geschikt voor jong en oud. Hou er rekening mee dat kinderen van 3 tot 12 door een betalende volwassene begeleid moeten te worden. Kinderen onder de 3 jaar kunnen gratis mee. Het beste kun je voor hun een draagzak meenemen. Het wandelpad is niet buggy vriendelijk.

Kosten €20,- per persoon.

Minimaal 2 personen, maximaal 20 personen.

Alpaca Meet & Feed

Wil je graag mooie foto’s of selfies maken met de alpaca’s? Dan is een Meet en Feed iets voor jouw. Met een klein groepje maak je van heel dichtbij kennis met de alpaca’s. Je komt alles over deze zachtaardige beestjes te weten en natuurlijk kun je vragen stellen. De alpaca’s worden tijdens deze beleving gevoerd.

Kosten €10,- per persoon.

Vanaf 10 personen.

Mysterie van de verdwenen alpaca

Het “Mysterie van de verdwenen alpaca” is een speurtocht op ons erf in de vorm van escape opdrachten. Kom jij deze mysterieuze verdwijning mee oplossen?

Kosten €7,50 per persoon.

2 tot 5 personen.

Huur een E-loopfiets

Verken de omgeving van Mariahout op een unieke manier: huur een Lopifit E-loopfiets. Op deze elektrische kruising tussen een fiets en een step ‘wandel’ je met 25 kilometer per uur door het Brabantse landschap. Je beweegt je sneller voort dan op een gemiddelde fiets. En dat zonder zadelpijn! E-loopfietsen is ontspannend, gezond én heel erg leuk. Iedereen kan het: gewoon een kwestie van huren, opstappen en gaan.

Kosten €32,50  per persoon voor 4 uur

Klootschieten

Kies voor klassieke ontspanning in de Brabantse buitenlucht. Op ons eigen parcours kun je klootschieten. Bij deze oud-Nederlandse sport, leg je een tocht af door onderhands met een kloot te gooien. Dat is een met lood verzwaarde houten bal. Wie in het minste aantal worpen de tocht weet at te leggen, wint. Het is niet alleen een geweldig leuk spel, maar ook een prachtig excuus om van de buitenlucht te genieten.

De kosten €7,50 per persoon.

Maximaal 25 personen (5 personen per team)

Soep van het open vuur

Kies voor verbroedering en onthaasting met een soep van het open vuur. Samen maak je – volgens een oud recept uit Mariahout – je eigen soep in de heksenketel. Geniet van een drankje en een goed gesprek terwijl de soep in de ketel pruttelt.

Soep van het open vuur kost €7,50 per persoon.

Dit is mogelijk vanaf 20 personen.

Pizzaworkshop

Geef een Italiaans tintje aan het Brabantse landschap. Beleg je eigen pizza met een ruime keuze aan streekproducten. In onze oude veldschuur bak je de pizza in een heuse hout-gestookte pizzaoven. We sluiten de maaltijd af met een warme ananas.

Kosten €17,50 per persoon.

Minimaal 20 personen

Barbecue

Er kunnen twee soorten barbecue arrangementen gereserveerd worden.

  • Barbecue standaard €22,50 per persoon
  • Barbecue de luxe €25,00 per persoon

Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!